Terug naar boven

Uw verlanglijstje is leeg!

Deel met familie en vrienden:

Tweet! Vind het leuk op facebook! Share op Linkedin Share op hyves

Regels omtrent de kerstpakket belasting 2018

Bij de aankoop van kerstpakketten heeft u te maken met de belastingdienst. Om het een en het ander te verduidelijken, hebben we hieronder een samenvatting voor u gemaakt waarmee u in 1 oogopslag kunt zien wat de fiscale regels zijn bij de aankoop van eindejaarsgeschenken. Om een volledig beeld te krijgen, verwijzen wij u graag naar de website van de belastingdienst.

Werkkostenregeling

Vanaf vorig jaar is het verplicht om voor de 'werkkostenregeling' te kiezen. Dit houdt in dat het kerstpakket wordt ondergebracht in de vrije ruimte. Dit is 1.4% van het fiscale loon van alle medewerkers. Als alle vergoedingen, inclusief het kerstpakket, binnen die 1.4% vallen, is er geen eindheffing verschuldigd. Mocht dit wel het geval zijn, dan moet er 80% eindheffing over worden betaald.

Aan bovenstaande info kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren u de van toepassing zijnde fiscale regels goed te bestuderen, voordat u overgaat tot het bestellen van geschenken. Wij raden u aan om de website van de 'Belastingdienst' te bezoeken voor meer informatie.